رقابت تسلا و اینتل اقیانوس آبی خبر اخبار برندها

اینتل و تسلا، پنجه در پنجه

Mobileye، شرکت تابعه‌ی برند اینتل در صنعت خودروی خودران، می‌گوید در پی ترکیب سیستم ویدئومحور و سیستم لایدار است تا به فناوری خودران همه‌جانبه دست پیدا کند.  برند تسلا نیز سال‌ها است که تیتر اول اخبار مربوط به خودروهای خودران را تصاحب کرده، بااین‌حال واحد تجاری اینتل در حوزه‌ی خودروهای خودران که با نام موبایلای (Intel Mobileye) شناخته می‌شود در حال فراهم‌سازی بسترهای مناسب است تا کم‌کم به بزرگ‌ترین رقیب تسلا تبدیل شود.

اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها | براساس گزارش خبرگزاری تک‌اسپات، مدیرعامل Mobileye در همین راستا جدیدترین فناوری مبتنی‌بر لایدار (LiDAR) این شرکت را معرفی کرد تا نشان دهد دو شرکت برتر حوزه‌ی خودروهای خودران قرار است استراتژی‌های هیجان‌انگیزی داشته باشند.

دنیای خودروهای خودران تقریبا به‌طور کامل به دو جناح تقسیم شده است؛ نخست، شرکت‌هایی هستند که باور دارند خودروهای کاملا خودران در نتیجه‌ی تکامل سیستم‌های پیشرفته‌ی کمک‌راننده (DAS) ایجاد می‌شوند. دسته‌ی دوم شرکت‌هایی هستند که می‌گویند فناوری خودران و سیستم‌های پیشرفته‌ی کمک‌راننده به‌صورت مشترک در بازار حضور خواهند داشت و اهداف متفاوتی در پیش خواهند گرفت.

خودروی تسلا اقیانوس آبی خبر اخبار برندها

خودروی تسلا اقیانوس آبی خبر اخبار برندها

موفقیت و پیشرفت

یکی از زیرمجموعه‌های آلفابت با نام Waymo تاکنون موفق شده است به پیشرفت‌های محسوسی در صنعت خودروی خودران دست پیدا کند. Waymo از مدتی پیش آزمایش تاکسی‌های خودران را در حومه‌ی شهر فینیکس ایالات متحده آغاز کرده است. این شرکت همچنین تاکنون چندین آزمایش پراکنده در سان فرانسیسکو انجام داده است.

ازطرفی دیگر شرکت‌هایی نظیر تسلا را داریم که بیشتر روی ایده‌ی اول تمرکز دارند و در پی بهبود بخشیدن سیست‌های پیشرفته‌ی کمک‌راننده برای دستیابی به سیستم کاملا خودران هستند. زیرشاخه‌ی اینتل یعنی Mobileye در این حوزه به‌میزان کمتری شناخته شده است، اما این شرکت نیز اهدافی مثل تسلا در سر می‌پروراند.

تلاش موازی برند ها برای بهبود عملکرد

دو گروه از شرکت‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم در فضایی رقابتی مشغول تلاش هستند تا بتوانند آینده‌ی صنعت حمل‌و‌نقل را که با فناوری خودران گره خورده است به‌تصاحب خود دربیاورند. احتمال دارد تمامی شرکت‌ها پتانسیل‌های آینده‌ی این صنعت را به‌شکلی درست بشناسند، اما به‌نظر می‌رسد هر یک از آن‌ها برای دستیابی به هدف نهایی استراتژی متفاوتی در پیش گرفته است.

 Mobileye در سال ۲۰۱۷ با قراردادی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار به‌تصاحب اینتل درآمد. از آن زمان تاکنون، Mobileye به‌ بزرگ‌ترین تأمین‌کننده‌ی ADAS (سیستم پیشرفته‌ی کمک‌راننده) در خودروهای مدرن تبدیل شده است. Mobileye در نمایشگاه CES 2021 حضور پررنگی داشت تا استراتژی‌های خود را شرح دهد.

اظهار نظر جنجالی ماسک

مجموعه‌داده‌های تسلا شاهد ساعت‌ها اطلاعات ویدئویی است که ناوگان خودروهای این شرکت ضبط کرده‌اند. وقتی که وای فای در دسترس باشد، خودروهای تسلا منتخبی از این ویدئوها را برای مهندسین شرکت می‌فرستند. سپس اعضای تیم تسلا می‌توانند این اطلاعات را تفسیر و بهینه‌ترین کلیپ‌ها را به‌منظور تعلیم دادن پلتفرم خودروی خودران خود استخراج کنند. روشی دیگر برای جایگزینی با این روش ویدئو محور تسلا وجود دارد؛ این روش، استفاده از حسگرهای گران‌قیمت لایدار است. ایلان ماسک، مدیرعامل برند تسلا، در سال ۲۰۱۹ گفته بود هر کس از لایدار استفاده کند تلا‌ش‌هایش را بر باد می‌دهد.

Mobileye اقیانوس آبی خبر اخبار برندها

Mobileye اقیانوس آبی خبر اخبار برندها

مدیرعامل Mobileye اعتقاد دارد که سیستمی عملی‌تر و قابل‌اتکاتر می‌تواند از هر دو روش استفاده کند. سیستم‌های پیشرفته‌‌ی کمک‌راننده‌ی Mobileye که امروزه در همه‌جا یافت می‌شوند از لایدار استفاده نمی‌کنند، اما این شرکت در پی استفاده از لایدار است. مدیرعامل Mobileye چند روز پیش مدل اولیه‌ی سیستم لایدار موردبحث را به‌نمایش گذاشت و گفت این قابلیت تا سال ۲۰۲۵ به درون خودروهای مجهز به سیستم پیشرفته‌ی کمک‌راننده‌ی Mobileye وارد می‌شود. Mobileye تا سال ۲۰۱۶ یکی از شرکای تجاری تسلا محسوب می‌شد، بااین‌حال امروزه با چندین شرکت معروف خودروساز شامل فولکس واگن و فورد و نیسان و بی‌ام‌و کار می‌کند.

استفاده از روش های نوین

مدیران Mobileye می‌گویند به روش مبتنی‌بر ویدئوی تسلا به‌منظور تعلیم دادن سیستم خودران نیازی ندارند و به اعتقاد آن‌ها فهم جاده از طریق حسگر لایدار به نتیجه‌ی بهتری ختم می‌شود. در نظر داشته باشید که سیستم فعلی Mobileye داده‌های ویدئویی را ضبط و سپس به‌صورت محلی آن را پردازش می‌کند تا از هندسه‌ی محیط باخبر شود. در مرحله‌ی بعد داده‌های به‌دست‌آمده برای Mobileye فرستاده می‌شوند تا این شرکت نقشه‌های عظیم سه‌بعدی از روی آن‌ها بسازد. این نقشه‌ها داده‌های هندسی پرجزئیاتی در بر دارند.

Mobileye می‌گوید تا زمانی‌که سیستم لایدار و سیستم تصویربرداری این شرکت به پیشرفت مناسبی نرسند آن‌ها را ترکیب نمی‌کند. درصورت آماده شدن هر دو سیستم، درنهایت سیستمی واحد ازسوی Mobileye برای خودروهای خودران ارائه می‌شود که بسیار همه‌جانبه است. اینکه استراتژی Mobileye برای همکاری با خودروسازان بزرگ به‌منظور تهیه‌ی داده‌های ویدئویی از جاده‌ها می‌تواند به نتیجه‌ی مثبتی ختم شود یا نه، سؤالی است که گذر زمان پاسخ آن را مشخص خواهد کرد.

World of Words

دیدگاه ها بسته شده اند.