گزارش انجمن VC ایران-اخبار برندها-اقیانوس آبی خبر

دبیر انجمن VC از سرمایه گذاری 750 میلیارد تومانی در حوزه خطرپذیر طی سال 1399 خبر داد

دبیر انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور اعلام کرد حدود ۷۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری خطرپذیر در سال ۹۹ در قالب ۲۹۰ قرارداد سرمایه گذاری در کشور به همت اعضای این انجمن صورت گرفته است. همچنین بر اساس داده‌های جمع آوری شده، در نیم سال اول ۱۴۰۰ حدود ۳۰ سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی کشور صورت گرفته است.


اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|انجمن صنفی کارفرمایی صندوق‌ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر کشور در دی ماه ۱۳۹۱ شروع به کار کرد. این انجمن با هدف ترغیب سرمایه گذاران خطرپذیر و سرمایه گذاران خصوصی به ترویج توسعه سرمایه گذاری درازمدت و سرمایه گذاری روی فناوری‌های نوظهور و همچنین ارتقا شرایط صنعت، فهم درس از صنعت و ترویج بهترین عملکرد مطابق با استانداردهای بین المللی تأسیس شده است.

دبیر انجمن

«یونس حمیدی»، دبیر انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور با اشاره به اهداف و اقدامات این انجمن، گفت:

«در ۱۰ سال گذشته انجمن با ۱۴ مجموعه شکل گرفته و در حال حاضر با ۱۰۰ مجموعه همکاری دارد و عضو آن هستند. ۴۰ صندوق پژوهش و فناوری، شتاب‌دهنده‌ها، ۳۵ شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر، شرکت‌های خدمات فناوری، صندوق‌های جسورانه بورسی، سرمایه گذاران فرشته (انجل‌ها) هم عضو انجمن هستند».

صنعت سرمایه‌گذاری

وی در خصوص صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر اظهار داشت در سال ۹۹ حدود ۷۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری خطرپذیر در قالب ۲۹۰ قرارداد سرمایه گذاری از طرف اعضای انجمن صورت گرفته است. هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خدمات تأمین مالی در قالب ۴۷۰۰ قرارداد تأمین مالی ثبت شده است. همچنین ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان صدور ضمانت‌نامه در قالب ۳ هزار و ۷۰۰ قرارداد تضمین معاملات بوده است.

خدمات مالی اعضای انجمن

به گفته حمیدی وضعیت خدمات مالی اعضای انجمن در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به طور متوسط افزایش ۱۱۰ درصدی داشته است:

«کل سرمایه گذاری‌هایی که در ایران توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام می‌شود از این عدد بیشتر است اما به احتمال زیاد اگر شرکت‌های سرمایه گذاری جسورانه بورسی را نیز در نظر بگیریم مبلغ سرمایه گذاری در سال ۹۹ به حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد».

او یادآور شد ۷۳ درصد سرمایه‌گذاری‌ها توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطر پذیر انجام شده و صندوق‌های پژوهش و فناوری ۲۲ درصد را به خود اختصاص داده‌اند.

مجمع-انجمن-سرمایه-گذاری-خطر-پذیر-اخبار برندها-اقیانوس آبی خبر

شرایط کرونا

دبیر انجمن سرمایه گذاری خطر پذیر کشور به حوزه‌های سرمایه گذاری نیز اشاره کرد و گفت با توجه به شرایط کرونا و سرمایه گذاری‌هایی که وزارت بهداشت انجام داده است بیشترین سهم سرمایه گذاری در حوزه دارو و سلامت و بعد از آن بخش‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار بوده است. نوآوری مالی و بیمه‌ای نیز جزو حوزه‌هایی است که بیشترین سرمایه گذاری‌های خطرپذیر انجام شده است.

سرمایه ثبتی اعضا

حمیدی در خصوص وضعیت سرمایه ثبتی اعضای انجمن تا پایان سال ۹۹ که به عنوان شاخص دارایی تحت مدیریت نهادهای مالی است، گفت:

«سرمایه ثبتی صندوق‌های پژوهش و فناوری عضو نزدیک به ۸۷۰ میلیارد تومان بوده است، سرمایه ثبتی شرکت‌های سرمایه گذاری خطرپذیر حدود ۶۲۰ میلیارد تومان و سرمایه ثبتی صندوق‌های جسورانه بورسی عضو نیز حدود ۲۵۰ میلیارد تومان و سرمایه ثبتی شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های توسعه خدمات نوآوری عضو انجمن با توجه به فعالیت آن‌ها کمتر بوده است».

وی در ادامه با اشاره به وضعیت سهامداری نهادهای مالی که ترکیب نهادهای دولتی و خصوصی هستند، اظهار داشت در این زمینه سهم بخش خصوصی ۶۵ درصد و بخش عمومی ۳۵ درصد است.

وضعیت سرمایه گذاری خطرپذیر در سال ۱۴۰۰

اما داده‌های موجود از فعالیت سرمایه گذاری خطرپذیر طی نیم سال اول ۱۴۰۰ حاکی از ۳۰ سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران است. هوش مصنوعی، گردشگری و کسب‌وکار حوزه‌هایی هستند که بیشترین تعداد سرمایه‌گذاری در آن‌ها انجام شده است.

مجمع-انجمن-سرمایه-گذاری-خطر-پذیر-اقیانوس آبی خبر-اخبار برندها

گروه‌های سرمایه گذاری

همچنین گروه‌های سرمایه گذاری هدهد، صندوق جسورانه پارتیان، صندوق پژوهش و فناوری اصفهان و استارتاپ ونچرز بیشترین تعداد سرمایه گذاری را در نیم سال اول ۱۴۰۰ داشتند.

به طور کلی در طول سالیان اخیر بیش از ۲۰۰ سرمایه گذار خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی کشور فعالیت داشته‌اند (بدون در نظر گرفتن صندوق‌های پژوهش و فناوری)؛ که البته بخش عمده‌ای از این سرمایه گذاران را شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری تشکیل داده‌اند.

آمار شتاب‌دهنده‌ها

بر اساس دیتابیس راستا بدون در نظر گرفتن آمار شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری در طول سالیان اخیر بیش از ۸۲۷ سرمایه‌گذاری مراحل اولیه در حدود ۷۰۰ استارتاپ و کسب‌وکار انجام شده است؛ که بیش از ۱۳ درصد این استارتاپ‌ها هم اکنون غیر فعال هستند.

World of Words

منبع: irvc.ir


دیدگاه ها بسته شده اند.