تایوان فروش تراشه به روسیه و بلاروس را ممنوع کرد
به دنبال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، تایوان صادرات تراشه به روسیه و بلاروس را ممنوع کرده است. با شروع حملات روسیه به اوکراین، تاکنون کشورهای متعددی روسیه را تحریم کردهاند. به عنوان مثال، میتوان به تحریمهای سازمانهای فضایی ایالات متحده و اروپا اشاره کرد که پایان همکاری خود با سازمان فضایی روسیه را پیش از این اعلام کردند.
اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|وزارت امور اقتصادی تایوان «MOEA» فهرستی از تمام کالاهایی که این کشور صادر میشدند، منتشر کرده است. صادرات این قطعات که از فناوریهای پیشرفته در ساخت آنها استفاده شده است، از آغاز هفته جدید میلادی به روسیه ممنوع اعلام شده است.
تایوان این لیست طولانی را از طریق «دیجی تایمز» منتشر کرد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که این قطعات نباید به بلاروس نیز وارد شوند. آنها عقیده دارند بلاروس در دور زدن تحریمها به روسیه کمک میکند.
بدین ترتیب، شرکتهای این دو کشور دیگر قادر نیستند محصولات نیمهرسانا مانند ریز پردازندهها یا حتی ریزمدارها را خریداری کنند. همچنین صادرات قطعاتی با سرعت عملکرد 5 گیگافلاپ یا بالاتر، فرکانس بالاتر از 25 مگاهرتز یا کابل انتقال داده با سرعت 2.5 مگابایت بر ثانیه یا بیشتر نیز ممنوع اعلام شده است.
علاوه بر تمام موارد مذکور، تایوان دیگر تجهیزات لازم برای تولید تراشه را نیز به این کشورها صادر نمیکند. روسیه و بلاروس پس از این قادر به تولید تجهیزات لازم برای تولید تراشه نیز نیستند.
با مرور این لیست طولانی درمییابیم روسیه و بلاروس عملاً دیگر نمیتوانند از فناوری مدرن تایوان استفاده کنند. این مسئله در طولانی مدت اثرات منفی بر اقتصاد و تکنولوژی این دو کشور خواهد داشت. همین مسئله عامل دیگری برای سقوط تکنولوژی روسیه و بلاروس در آینده است.
همچنین در شرایطی که جهان با کمبود تراشه روبرو است، شرکت تایوانی TSMC اعلام کرد تولید چیپستهای مخصوص خودرو را طی شش ماه گذشته ۳۰ درصد افزایش داده است.
مدیر عامل TSMC این خبر را در حین ارائه گزارش فعالیت سه ماهه دوم شرکت اعلام کرد و گفت حجم تولید واحدهای میکروکنترلر این شرکت تا پایان سال جاری در حدود ۶۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ و درحدود ۳۰ درصد نسبت به سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا میکند. او در این جلسه به سرمایهگذاران اعلام کرد:
با انجام چنین اقداماتی، انتظار داریم کمبود به وجود آمده برای مشتریان TSMC از این سه ماهه تا حد زیادی کاهش یابد.
دو ماه قبل، این شرکت اعلام کرده بود که قصد دارد طی سه سال آینده بودجهای ۱۰۰ میلیارد دلاری برای افزایش ظرفیت تولید تراشهها سرمایهگذاری کند.
افزایش تولید تراشههای مورد نیاز خودرو باید خبر بسیار خوبی برای تولیدکنندگان این صنعت باشد که از زمان شیوع ویروس کرونا به دلیل معضل کمبود تراشه با مشکلاتی روبرو شدهاند. حتی تولید خودرو در برخی از کشورهای به نصف رسیده است. به عنوان مثال، انتظار میرود شرکت «فورد» در سه ماهه دوم سال جاری نیمی از تولید برنامهریزی شده خود را از دست بدهد.
همچنین در جریان جلسه مالی این شرکت اعلام شد که درآمد خالص TSMC برای سه ماهه دوم منتهی به ۹ تیر ماه به حدود ۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است. همچنین درآمد تلفیقی این شرکت با بهبود ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته ۱۳.۳ میلیارد دلار و حاشیه سود خالص آنها ۳۶ درصد اعلام شده است.
با تقسیم میزان درآمد TSMC متوجه خواهیم شد که تراشه ۵ نانومتری ۱۸ درصد و تراشههای ۷ نانومتری ۳۱ درصد از کل درآمد این شرکت را به خود اختصاص دادهاند. همچنین فناوریهای پیشرفته که به عنوان روش ساخت ۷ نانومتری و فناوریهای پیشرفتهتر تعریف میشوند، ۴۹ درصد از کل درآمد TSMC را به خود اختصاص داده است.
World of Words
منبع: gizmochina
دیدگاه خود را در میان بگذارید