پیشرفتهترین بمبافکن پنهانکار دنیا برای اولین بار در سال 2023 آزمایش میشود
آزمایش هواپیمای بی-21 از شرکت نورثروپ گرومن که انتظار میرود پیشرفتهترین بمبافکن پنهانکار دنیا باشد، به دلایل نامعلوم تا سال 2023 به تعویق افتاده است. این پرنده ابتدا قرار بود در سال 2022 اولین پرواز آزمایشی خود را انجام دهد، اما حالا با حداقل 6 ماه تأخیر مواجه شده است.
اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|ریشههای تأسیس شرکت نورثروپ گرومن به سال ۱۹۲۹ بازمیگردد، که لیروی گرومن با مشارکت جیک سویربول و ویلیام شندلر، اقدام به راهاندازی شرکت گرومن نمودند. شاخه دیگر نورثروپ گرومن، شرکت نورثروپ میباشد، که یک دهه بعد از گرومن و در سال ۱۹۳۹ توسط جک نورتروپ تأسیس گردید.
امروزه این شرکت تولیدکننده مدرنترین تجهیزات دفاعی و هوافضایی، از حسگرها و حسگرهای پیشرفته، تا هواپیماهای باربری و نظامی، انواع ماهوارهها و سامانههای دفاع موشکی میباشد. گردش مالی شرکت نورثروپ گرومن در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۵ میلیارد دلار بوده، که سود خالصی معادل ۲ میلیارد دلار را عاید سهامداران این شرکت نمودهاست. تعداد کارکنان نورثروپ گرومن در سال ۲۰۱۳ بیش از ۶۸ هزار نفر بود، که این رقم در سال ۲۰۱۸ به ۸۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد.
تاریخچه
این شرکت در سال ۱۹۹۴ در پی خریداری شرکت هوافضا و تجهیزات دفاعی گرومن، توسط شرکت هوافضای نورتروپ، سپس ادغام دو شرکت، تأسیس شد. نورثروپ گرومن در سال ۱۹۹۶ شرکت سامانههای الکتریکی وستینگ هاوس، که از تولید کنندگان برتر سامانههای راداری در جهان بهشمار میرود را خریداری نمود. در سال بعد شرکت لاجیکان از شرکتهای پیشرو در تولید سامانههای کامپیوتری، با کاربرد دفاعی نیز به نورثروپ گرومن اضافه شد. در سال ۱۹۹۸ میلادی مدیران ارشد این شرکت و شرکت لاکهید مارتین به توافقی برای ادغام دو شرکت با یکدیگر و تشکیل بزرگترین شرکت دفاعی و هوافضایی جهان دست یافتند، اما با مخالفت دولت فدرال ایالات متحده آمریکا، این ادغام انجام نگرفت. از آن به بعد نورثروپ گرومن، شرکتهای بزرگ و کوچک دیگری را خریداری و در ساختار خود ادغام نمود، که ازجمله آنها میتوان به: تلهداین (تولیدکننده پهپاد، سامانههای نظارتی و مراقبت فیزیکی) موسسه تحقیقاتی کامپکت، شرکت نرمافزاری استرلینگ، صنایع لیتون و شرکت کشتیسازی نیوپورت اشاره نمود.
نورثروپ گرومن هماکنون سومین شرکت بزرگ صنایع دفاعی جهان و بزرگترین سازنده ناوهای هواپیمابر و کشتیهای نظامی در جهان است. محصولات مختلف این شرکت در واحدهای تولیدی آن که در ایالات متحده آمریکا و در کشورهای دیگر وجود دارند، طراحی و ساخته میشود. برای مثال شرکت کشتیسازی نیوپورت، بهعنوان زیرمجموعهای از نورثروپ گرومن، ناوهای هواپیمابر، زیردریاییهای هستهای و ناوهای مدرن کلاس نیمیتز را طراحی و تولید میکند. در ژانویه ۲۰۰۱ این شرکت بخشی بنام خدمات فنی را راهاندازی نمود. در ابتدای سال ۲۰۰۶ نورثروپ گرومن و بوئینگ به توافقاتی برای طراحی و ساخت فضاپیمای جدید ناسا، با نام اوریون دست یافتند، اما در ماه اوت ۲۰۰۶ اعلام شد، که این پروژه به لاکهید مارتین سپرده شدهاست.
به گزارش Air Force Magazine، نیروی هوایی آمریکا از تأخیر در آغاز آزمایشهای هواپیمای بی-21 خبر داده اما اطلاعاتی درباره علت این تأخیر منتشر نکرده است. با این حال، حدس زده میشود که مشکل از سمت زنجیره تأمین و کمبود نیروی کار یا ایرادات غیرمنتظره در فرآیند ساخت این بمبافکن بوده باشد.
یکی از سخنگویان نیروی هوایی آمریکا میگوید برنامه بی-21 اطمینان مییابد که اولین هواپیمای آزمایشی کیفیت ساخت کافی را دارد و نماینده درستی برای خط تولید است. این نماینده که هویتش مشخص نیست، متذکر شده که عدم اعلام علت دقیق این تأخیر تحت تأثیر حفاظت از اطلاعات سری این برنامه بوده، چون اطلاعات کمی از بمبافکن پنهانکار بی-21 موجود است.
از زمانی که توسعه بمبافکن بی-21 در اواخر سال 2015 به نورثروپ گرومن سپرده شد، جزئیات مربوط به وضعیت ساخت و تواناییهای این هواپیما عمدتاً به صورت محرمانه نگه داشته شد. بااینحال، میدانیم که حداقل 6 نمونه از بی-21 در پایگاه این شرکت در کالیفرنیا در دست ساخت قرار دارد.
به گفته «کیتی واردن»، مدیرعامل نورثروپ گرومن تولید بی-21 همچنان اولویت اول وزارت دفاع و نیروی هوایی باقیمانده و نیروی هوایی میخواهد به فرآیند تولید این بمبافکن شتاب ببخشد. این بخش از ارتش آمریکا ابتدا قرار بود حداقل 100 بی-21 خریداری کند اما این عدد احتمالاً تا 145 فروند بالا خواهد رفت.
بمبافکن پنهانکار بی-21 یکی از اجزای اصلی برنامه مدرنسازی هستهای پنتاگون است. این پرنده دوربرد میتواند با یا بدون سرنشین پرواز کند و بدون شناسایی شدن به پیشرفتهترین سامانههای دفاعی وارد شود. بی-21 همچنین قادر به حمل سلاحهای هستهای است و میتواند بهعنوان سیستمی برای کنترل سایر پرندههای بدون سرنشین استفاده شود.
World of Words
منبع: airforcemag
دیدگاه خود را در میان بگذارید