تلسکوپ فضایی جیمز وب با موفقیت پرتاب شد: آغاز کاوشی جدید در اعماق فضا
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا بالاخره پس از سالها انتظار پرتاب شد و قرار است طی هفتههای آینده مسیری مشخص را طی کرده و در مقصد باز شود. این سازه حدود ۱۰ میلیارد دلاری اطلاعات بسیار بیشتری درباره منشأ کیهان و حتی حیات فرازمینی در اختیار ما قرار خواهد داد.
اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|تلسکوپ فضایی جیمز دقایقی پیش در ساعت ۱۵: ۵۰ به وقت تهران بر روی موشک «آریان ۵» از «گویان فرانسه» در جنوب آمریکا پرتاب شد. سفر این تلسکوپ تا فضا ۲۶ دقیقه طول میکشد اما زمان بسیار بیشتری طول خواهد کشید تا جیمز وب به مقصد خود برسد. دانشمندان محلی در فاصله حدود ۱ میلیون ۶۱۰ هزار کیلومتری را برای استقرار تلسکوپ جیمز وب انتخاب کردهاند.
کاوش اعماق فضا با تلسکوپ فضایی جیمز وب
تلسکوپ ناسا در حال حاضر از موشک اصلی آریان ۵ جدا شده و در مسیر سفر اصلی خود قرار گرفته است. دوربینهایی که روی این موشک قرار داده شدهاند وضعیت تلسکوپ گران قیمت جیمز وب را در تصویر زیر به ما نشان میدهند. مهندسان ناسا میگویند تاکنون شرایط کاملاً عادی بوده و همه چیز طبق برنامه پیش رفته است.
طبق پیشبینیها، جیمز وب احتمالاً به آرامی و حدود یک ماه دیگر تجهیزات خود را به صورت کامل باز میکند تا در حالت آماده به کار قرار بگیرد. برنامه ساخت این تلسکوپ حدود ۳۰ سال پیش آغاز شد و تولید آن با همکاری دانشمندان سازمانهای مختلفی از جمله سازمان فضایی آمریکا و اروپا انجام گرفته است.
تلسکوپ جیمز وب جدا از موشک اصلی آریان ۵
«راب ناویاس»، سخنگوی ناسا میگوید تلسکوپ جیمز وب بیش از نیم قرن پس از زمانی پرتاب شد که فضانوردان مأموریت آپولو ۸ در روز کریسمس این جشن را از ماه به زمینیها تبریک گفتند. نکته جالب این است که نام این تلسکوپ هم از روی یکی از معماران ماموریتهای آپولوی ماه برداشته شده است. وزن این تلسکوپ ۶۲۰۰ کیلوگرم و اندازه آینههای آن ۶.۵ متر است و پیشبینی میشود که ۱۰ سال در فضا دوام بیاورد. این تلسکوپ برای فعالیت در دمای منفی ۲۳۰ درجه سلسیوس ساخته شده است.
با آغاز به کار تلسکوپ ناسا میتوانیم منتظر نگاهی به تاریخ ۱۳.۷ میلیارد ساله جهان و فرآیند شکلگیری کهکشانها باشیم. دانشمندان امیدوارند که با این رصدخانه فضایی پاسخ بخشی از سؤالات مهم خود را پیدا کنند و اطلاعات بیشتری درباره کیهان به دست آورند.
آرزوهای علمی
ناسا این تلسکوپ را نمونهای از دستیابی به آرزوهای علمی میداند که تواناییهای مهندسی را به سرحدات جدیدی رسانده است. تلسکوپ فضایی جیمز وب به مرز جدیدی در ماموریتهای فضایی رسیده و حتی نوآوریهای تازهای در تکنولوژی ابزار علمی آن به کار رفته است که میتواند روزی در زندگی روزمره همه ما دیده شود. در ادامه از تاریخچه ساخت تلسکوپ فضایی جیمز وب، ابزار علمی آن و ماموریتهایی که قرار است انجام دهد، خواهیم گفت و با این شاهکار مهندسی فضایی آشنا خواهیم شد.
World of Words
منبع: youtube