نیروگاه هسته ای آلمان

آلمان سه نیروگاه از شش نیروگاه هسته‌ای اخیر خود را تعطیل کرد

آلمان سه نیروگاه از شش نیروگاه هسته‌ای اخیر خود را تعطیل کرد

آلمان قصد دارد در آینده تمرکز خود را روی انرژی‌های تجدیدپذیر بگذارد و به همین منظور سه نیروگاه از شش نیروگاه هسته‌ای خود را تعطیل کرد.


اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|پس از اینکه در سال ۲۰۱۱ رآکتور فوکوشیما طی مجموعه اتفاقاتی تحت عنوان «حادثه اتمی فوکوشیما ۱» و به دنبال زلزله‌ای ۹ ریشتری و سونامی نابود شد و بسیاری از آن به عنوان بزرگترین فاجعه اتمی در ۲۵ سال گذشته پس از چرنوبیل یاد کردند، دولت آلمان نیز تصمیم گرفت سرعت به مرور متوقف کردن انرژی هسته‌ای خود را افزایش دهد.

در گزارشات

طبق گزارش رویترز، نیروگاه هسته‌ای بروکدورف، گروند و گوندرمینگن که توسط شرکت‌های تولید و توزیع برق E.ON و RWE مدیریت می‌شوند، بعد از سه دهه فعالیت خود، سرانجام در روز جمعه (۱۰ دی) تعطیل شدند.
همچنین سه نیروگاه هسته‌ای دیگر این کشور یعنی ایزار ۲، امسلاند و نکاروشتایم نیز تا پایان سال ۲۰۲۲ خاموش خواهند شد.

حذف نیروگاه هسته‌ای با اهداف اقلیمی

حذف تدریجی انرژی هسته‌ای که برخی آن را پاک و ارزان می‌دانند، گامی جبران ناپذیر برای بزرگترین قطب اقتصادی اروپا محسوب می‌شود که با اهداف بلندپروازانه اقلیمی و افزایش قیمت برق مواجه است.
آلمان قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ با توسعه زیرساخت‌های انرژی بادی و خورشیدی، به هدف تولید ۸۰ درصد برق توسط انرژی‌های تجدیدپذیر دست پیدا کند. دولت جدید نیز که قصد دارد تلاش‌های این کشور در جهت حفاظت از آب و هوا را افزایش دهد، در توافقنامه ائتلافی خود از تعطیلی تدریجی انرژی هسته‌ای حمایت کرد.
آمار ارائه شده توسط سازمان تجاری BDWE نشان می‌دهد که شش نیروگاه هسته‌ای در سال ۲۰۲۱ در تولید حدود ۱۲ درصد از برق آلمان نقش داشته‌اند. همچنین سهم انرژی‌های تجدیدپذیر تقریباً ۴۱ درصد بوده که برای تولید برق کمتر از ۲۸ درصد از زغال سنگ و حدود ۱۵ درصد از گاز استفاده شده است.

نیروگاه هسته ای -اخبار برندها-اقیانوس آبی خبر

برآورد هزینه

E.ON هزینه از بین بردن هر یک از کارخانه‌ها را حدود ۱.۲۵ میلیارد دلار برآورد کرده است و پیش بینی می‌شود که این کار تا سال ۲۰۴۰ تکمیل شود.
همچنین شرکت اسپانیایی Iberdola و شرکت سوئدی H2 Green Steel طی یک همکاری تاسیسات عظیمی می‌سازند تا «هیدروژن سبز» تولید کنند. این شرکت‌ها در بیانیه‌ای گفتند که این پروژه ۲.۳ میلیارد دلاری ظرفیت الکترولیز یک گیگاواتی دارد.
هیدروژن کاربرهای متفاوتی دارد و می‌توان از آن در طیف وسیعی از صنایع استفاده کرد. علاوه بر این، می‌توان هیدروژن را به روش‌های مختلفی تولید کرد. یکی از این روش‌ها الکترولیز است.
در الکترولیز با جریان الکتریکی آب به دو اتم هیدروژن و اکسیژن تقسیم می‌شود. اگر الکتریسیته استفاده شده در این پروسه با انرژی تجدیدپذیر تولید شده باشد می‌توان گفت که «هیدروژن سبز» تولید شده است.

هیدروژن سبز

هیدروژن سبز در تولید سالانه ۲ میلیون تن آهن کاهش یافته یا DRI استفاده می‌شود که ماده اولیه تولید فولاد است. ظرفیت یک گیگاواتی مقیاس بسیار بزرگی است. طبق گفته سازمان بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۲۰ میلادی ظرفیت تمام الکترولیزرهای نصب شده در دنیا برابر با ۰.۳ گیگاوات بود.
احتمال می‌رود که این تاسیسات تا سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ میلادی تولیدات خود را آغاز کند. شرکت Iberdrola قرار است تا انرژی تجدیدپذیر مورد نیاز را تولید کند و شرکت H2 Green Steel مسئولیت بخش تولید DRI را بر عهده دارد که شامل تمام پروسه‌های تولید فولاد می‌شود.
این دو شرکت اعلام کردند که تصمیم دارند در کنار نیروگاهی که تأسیس می‌کنند، تاسیسات دیگری برای تولید فولاد سبز ایجاد کنند که سالانه ۲.۵ تا ۵ میلیون تن فولاد سبز تولید کند.
هیدروژن سبز تکنولوژی حیاتی مورد نیاز برای کم کردن کربن تولیدی در صنایع سنگین مثل تولید فولد است. پروژه‌هایی مثل همکاری بین این دو شرکت می‌توان به افزایش سرعت تجاری‌سازی الکترولیزرهای بزرگ‌تر و پیچیده‌تر کمک کند و هیدروژن سبز را قابل رقابت با سایر مواد خام اولیه کند.

World of Words

منبع: reuters


دیدگاه ها بسته شده اند.