طبق گفتهی وکلای برند اپل، اگر حکم دادگاه عالی انگلستان در رابطه با نقض پتنت اپتیس، از لحاظ تجاری غیر قابل قبول باشد، اپل از بازار این کشور خارج خواهد شد.
اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|چندی پیش، شرکت Optis Cellular Technology که دارای پتنت اداره ثبت اختراع و علائم تجاری انگلستان است، پس از پرداخت نشدن حق مجوز به ارزش ۷ میلیارد دلار از سوی برند اپل، از این شرکت در انگلستان شکایت کرد. ماه گذشته قاضی دادگاه عالی انگلیس حکم داد که اپل دو پتنت شرکت یادشده مربوط به آن فناوری که دستگاهها را قادر میسازد به شبکههای تلفن همراه متصل شوند، نقض کرده است. اپتیس ادعاهای دیگری نیز در مورد نقض پتنت از سوی اپل ارائه داده است. به گفتهی کاتلین فاکس مورفی، وکیل مدافع شرکت مذکور، همه از اپل بهعنوان رهبر بازار گوشی هوشمند یاد میکنند؛ اما این شرکت باید بیشتر فناوریها را برای تولید آیفون خریداری کند.
زیرمجموعه ها
برند اپتیس و شرکتهای زیرمجموعه آن نهادهایی غیر عملی هستند که مجوز مربوطه به برخی فناوریها را در اختیار دارند و از طریق دادخواستهای مربوط به ثبت اختراع، درآمد کسب میکنند که در اصطلاح به آنها «ترول پتنت» نیز گفته میشود؛ به عبارت دیگر، نهاد غیر عملی (NPE) شرکت یا نهادی است که امتیاز اختراع یک محصول یا فرایند ساخت آن را در اختیار دارد؛ اما قصد توسعه آن را ندارد. ثبت اختراع یا پتنت مجوزی است که توسط دولت صادر میشود و امتیاز انحصاری ساخت، استفاده یا فروش اختراع را برای مدتزمان مشخص به مخترع میدهد؛ اما NPE هیچ یک از این کارها را انجام نمیدهد و تنها مجوز استفاده از این تکنولوژی را در اختیار سایرین قرار میدهد و در ازای آن هزینه دریافت میکند.
تکرار
این نخستین بار نیست که برند اپل با شکایت اپتیس مواجه میشود؛ سال گذشته دادگاهی در تگزاس به دلیل نقض عمدی تعدادی از اختراع ثبتشده PanOptis مربوط به فناوری نسل چهارم ارتباطات موبایل (4G)، اپل را موظف به پرداخت ۵۰۶ میلیون دلار به این شرکت کرد. گفته میشود در جولای ۲۰۲۲ بهصورت نهایی مشخص میشود که اپل چه مبلغی برای نقص پتنت جدید باید پرداخت کند. به نظر میرسد اپل باید مبلغ بهمراتب بیشتری در مقایسه با سال گذشته پرداخت کند؛ زیرا دادگاه عالی انگلستان حکمی صادر کرده است که به موجب آن، در مسائل مربوط به نقض پتنت دادگاه میتواند نرخی برای تمام ثبت اختراعات اپل در سراسر جهان تعیین کند؛ حتی اگر این نقض فقط مربوط به پتنت ثبتشده در اداره ثبت و اختراعات انگلستان باشد.
پایان اپل
این تهدید بیسابقه احتمال پایان فروش محصولات برند اپل در انگلیس را گوشزد میکند که احتمالا منجر به بسته شدن خردهفروشیها و ارائه خدمات محدود به مشتریان فعلی در انگلستان میشود؛ اما به نظر نمیرسد این تهدید آنچنان جدی باشد؛ زیرا انگلیس یکی از بزرگترین و مهمترین بازارهای غول دنیای فناوری محسوب میشود و بهتنهایی ۳۳۰ هزار شغل در انگلیس به اپ استور اپل متکی هستند؛ بنابراین خروج اپل برای این کشور نیز مهلک خواهد بود.