برند تسلا برای نخستین بار با پشت سرگذاشتن برند تویوتا به عنوان با ارزشترین شرکت خودروسازی جهان لقب گرفته است.
اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها | قیمت هر سهم این برند با ۵ درصد افزایش به ۱۱۳۵ دلار رسید که ارزش تسلا را به ۲.۶.۵ میلیارد دلار رساند در حالی که ارزش شرکت تویوتا ۲۰۲ میلیارد دلار است.
این نقطه عطفی برای شرکت تسلا و ایلان ماسک محسوب میشود و تازه این شرکت سازنده خودروهای الکتریکی هنوز سود سالانه خود را تقسیم نکرده است. همچنین این افزایش ارزش سهام موجب رسیدن به جایگاه نخست پولدارترین فرد جهان برای ایلان ماسک شده است.
تنها طی سال جاری ارزش سهام برند تسلا دوبرابر شده است که نشان دهنده اعتماد بیش از پیش بازار به توسعه خودروهای الکتریکی در آینده است.
هرچند ارزش تسلا از تویوتا فراتر رفته و این تولیدکننده مشهور خودروهای الکتریکی را به با ارزشترین شرکت خودروسازی جهان تبدیل کرده با این حال شرکت ژاپنی تویوتا از نظر حاشیه سود به دست آمده از هر خودرو هنوز بالاتر از تسلاست.
در فصل مالی منتهی به ۳۱ ماه مارس ۲۰۲۰ تسلا ۱۰۳ هزار خودرو تولید کرده که ۱۵۳۹۰ دستگاه از آن مدل اس و ایکس و ۸۷۲۸۲ دستگاه آن مدل ۳ و مدل Y هستند. در همین بازه زمانی برند تویوتا ۲.۴ میلیون خودرو تولید کرده است.
در همین حال در مقایسه بین ارزش دو شرکت با احتساب بدهیها تویوتا با ۲۹۰ میلیارد دلار ارزش بالاتر از تسلای ۲۵۲ میلیارد دلاری است.
در حالی که افزایش سهام تسلا چشمها را به سمت این شرکت خیره کرده در خود صنعت خودروسازی بسیاری معتقدند که رشد ۳۰۰ درصدی قیمت سهام از نظر بنیادی کمکی برای این شرکت نیست.
تحلیلگران معتقدند همچنان نسبت به تسلا باید محتاط بود و نحوه عملکرد این شرکت در کوتاه مدت را مرتبا ارزیابی کرد.
یک خبر خوب، یک خبر بد
این خبر خوب برای ایلان ماسک در شرایطی اعلام شد که اخیرا طبق گزارشهای منتشر شده، تست کرونای دست کم شش نفر از کارکنان تسلا در کارخانه خودروسازی این شرکت در ایالت کالیفرنیا مثبت اعلام شده است.
بازگشایی این کارخانه با حواشی زیادی همراه بود به نحوی که محدودیتهای اعمال شده برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و عدم صدور مجوز بازگشایی کارخانه این شرکت، اعتراض شدید ایلان ماسک را به دنبال داشت. با این حال، وی بعد از توافق با مقامات محلی در آلامدا، فعالیت کارخانه خودروسازی خود را در این شهرستان زودتر از دیگر شرکتها و کارخانهها، آغاز کرد.
همچنین اخیرا تست کرونای یکی از کارمندان کارخانه تولید سقف خورشیدی تسلا (Buffalo) نیز مثبت اعلام شده است. طبق آخرین گزارشها، تا پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۴۸ هزار نفر در شرکت تسلا فعالیت میکردند. هنوز مشخص نیست که چه تعداد از کارمندان این شرکت به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
تسلا نیز همانند دیگر شرکتهای خودروساز، هنوز هیچ اطلاعاتی را در این رابطه منتشر نکرده و آزمایشهای منظم و طبق برنامه نیز از کارکنان برای تشخیص مبتلایان گرفته نمیشود. با این حال، تسلا از کارمندان خود خواسته تا بعد از ارتباط با افراد مبتلا به کرونا یا در صورت مشاهده هرگونه علائم ابتلا به این ویروس، تست دهند. گفته میشود که حداقل تست کرونا چهار نفر از کارکنان این شرکت قبل از تعطیلی کسبوکارها در ماه مارس مثبت اعلام شد.
دیگر برند های خودروسازی جهان نیز با این ویروس دست و پنجه نرم میکنند به طوری که تا حد زیادی از تولید محصولات این شرکتها کاهش یافته است. از طرفی دیگر، گزارشها حاکی از آن است که به دلیل لغو محدودیتها و عدم رعایت موارد پیشگیرانه، موج دوم شیوع این ویروس نیز در راه است و به نظر میرسد که شرایط برای شرکتهای خودروساز سختتر خواهد شد.