فناوری

ابزار رایگان هوش مصنوعی، با خطای اندکی، عکس‌های فرسوده و قدیمی‌تان را به حیات بازمی‌گرداند

ابزار رایگان هوش مصنوعی، با خطای اندکی، عکس‌های فرسوده و قدیمی‌تان را به حیات بازمی‌گرداند

ابزار هوش مصنوعی جدید و رایگان می‌تواند با بازیابی جزئیات و افزایش وضوح تصاویر قدیمی، جان تازه‌ای به آن‌ها ببخشد. اگرچه عملکرد این ابزار فوق‌العاده است، همچنان نگرانی‌هایی درمورد حریم شخصی وجود دارد.


اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|امروزه هوش مصنوعی می‌تواند با دریافت متن ورودی، تصاویر دلخواه شما را ایجاد کند، اما درصورتی‌که بخواهید یک عکس خانوادگی قدیمی را با آن ویرایش کنید چه؟ ابزار رایگانی به نام GFP-GAN که محققان تنسنت (Tencent) آن را ساخته‌اند می‌تواند پرتره‌های آسیب‌دیده‌ای را که وضوح پایینی دارند بازیابی کند. این فناوری، دو مدل هوش مصنوع را باهم ادغام می‌کند تا فقط در چند ثانیه، جزئیات ازدست‌رفته‌ی عکس را با دقت و کیفیت بالا برگرداند.

در روش‌های مرسوم کنونی، مدل‌های هوش مصنوعی برای بازیابی تصاویر از مقایسه‌ی میان نمونه‌ی مصنوعی و واقعی بهره می‌برند. دانشمندان می‌گویند که این روش اغلب منجر به ایجاد نتایجی با کیفیت پایین می‌شود. رویکرد جدید درطول فرایند تولید تصویر، برای ارائه اطلاعات موردنیاز هوش مصنوعی، از نسخه‌ی از پیش‌آموزش‌دیده‌ی مدل موسوم به StyleGAN-2 انویدیا بهره می‌برد. هدف این تکنیک، حفظ هویت افراد در عکس است و روی ویژگی‌های صورت مثل چشم و دهان تمرکز دارد.

به‌نوشته‌ی انگجت، امکان استفاده از نسخه‌ی رایگان GFP-GAN دردسترس همه‌ی کاربران قرار دارد. سازندگان این هوش مصنوعی همچنین کد پروژه‌ی آن را به‌صورت منبع‌باز منتشر کرده‌اند تا سایر توسعه‌دهندگان بتوانند براساس نیاز خود آن را تغییر داده و آن را در برنامه‌های خود پیاده‌سازی کنند.

پروژه‌ی هوش مصنوعی GFP-GAN همچنان با محدودیت‌هایی کنونی حوزه‌ی هوش مصنوعی مواجه است. این ابزار می‌تواند جزئياتی را که در تصاویر قدیمی از بین رفته، با دقت بالا پیش‌بینی کند. محققان هشدار داده‌اند شاید تصاویر تولیدشده با این ابزار نسبت به آن‌چه انتظار دارید وضوح کمتری داشته باشند و درنتیجه نمی‌توان از آن برای چاپ عکس‌هایی به‌ابعاد یک پوستر بزرگ بهره گرفت. بااین‌حال، نتایج به‌دست‌آمده از این هوش مصنوعی بسیار امیدوارکننده است و نشان می‌دهد در آینده می‌توان تصاویر قدیمی را بازسازی و نسخه‌ی جدید آن‌ها را با وضوح بالا دریافت کرد.

بخش تحقیقاتی انویدیا به‌تازگی جدیدترین نسخه‌ی پروژه‌ی هوش مصنوعی GauGAN را رونمایی کرده که مبتنی‌بر یادگیری عمیق است و حالا به قابلیت تبدیل متن به تصویر مجهز شده است. در نسخه‌‌ی اولیه‌ی این پروژه، از تبدیل متن به تصویر خبری نبود و لازم بود طرح کلی از سوژه کشیده شود تا براساس این طرح، تصویر واقعی مشابه به کمک هوش مصنوعی تولید شود.

حالا GauGAN2 به کاربر اجازه می‌دهد با تایپ عباراتی مثل «غروب آفتاب در ساحل» و اضافه‌کردن جزئیات دیگری به آن، مثل «ساحل سنگی» یا تغییر «غروب» به ساعات دیگری در روز یا حتی تعیین وضعیت‌‌ آب‌و‌هوا، به تصویر واقعی و تقریبا مشابه با آنچه تایپ کرده، برسد.

شما می‌توانید نحوه‌ی استفاده از این پلتفرم را در ویدئو زیر تماشا کنید یا به خود صفحه‌ی مربوط به پروژه‌ی GauGAN2 بروید و خودتان با این پروژه کار کنید. دقت کنید پس از قبول‌کردن شرایط و ضوابط در انتهای صفحه، در قسمت Input utilization، حتما تیک text را بزنید و برای نتیجه‌ی دقیق‌تر، تیک segmentation را بردارید. سپس، عبارت مدنظرتان را در نوار Input text تایپ و روی دکمه‌ی جهت راست (render output) کلیک کنید. حواستان باشد از فشردن دکمه‌ی اینتر خودداری کنید؛ چون نتایج جست‌وجو را ریست می‌کند.

World of Words

منبع:engadget

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *