سرمایهگذاری 1 میلیارد دلاری وارن بافت، مخالف قدیمی بیت کوین در بانک فعال در حوزه رمزارز
وارن بافت، مدیرعامل شرکت برکشایر هتوی که روزگاری گفته بود بیت کوین مانند مرگ موش است، حالا 1 میلیارد دلار در یک بانک دیجیتالی برزیلی سرمایهگذاری کرده است. از قضا، این بانک خدماتی ارائه میکند که با بیت کوین و رمزارزها در ارتباط است.
اقیانوس آبی خبر – اخبار برندها|بر اساس دادههایی که اخیرا در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ثبت شده، شرکت برکشایر هتوی از سرمایهگذاری عظیمی در یک بانک برزیلی خبر داده است. این شرکت ظاهرا 1 میلیارد دلار از سهام بانک Nubank را خریداری کرده که بزرگترین بانک دیجیتالی آمریکای لاتین است.
بانک نوین Nubank خارج از سیستم بانکداری سنتی فعالیت میکند. یکی از بخشهای این بانک دیجیتالی موسوم به NuInvest به کاربران اجازه میدهد سرمایههای خود را به یک صندوق قابل معامله (ETF) بیت کوین منتقل کنند. بنابراین برکشایر هتوی برای اولین بار در حوزهای سرمایهگذاری کرده که در گذشته به نظر میرسید علاقهای به آن ندارد.
معاون وارن بافت هم از مخالفان سرسخت بیت کوین بود
افزون بر وارن بافت که قبلا گفته بود بیت کوین ذاتا هیچ ارزش منحصر به فردی ندارد، «چارلی مونگر»، شریک قدیمی بافت و معاون هیئت مدیره برکشایر هم به دفعات علیه بازار ارزهای دیجیتال حرف زده بود. مونگر آرزو داشت که رمزارزها هیچ وقت به وجود نمیآمدند. همچنین، گفته بود که دوست ندارد هیچکدام از معاملهگران دنیای رمزارزها با خانواده او وصلت کنند. مونگر پیشتر از اقدام چین برای ممنوعیت بیت کوین حمایت کرده و از دولت آمریکا خواسته بود تا تدابیر مشابهی را تدوین کنند. او بیت کوین را در تضاد با منافع مدنی میدانست.
برکشایر تابستان امسال 500 میلیون دلار از سهام Nubank را حتی پیش از عرضه عمومی این شرکت در ماه دسامبر خرید. Nubank گفته بود این سرمایهگذاری بزرگترین سرمایهگذاری تاریخ آنها بوده است. برکشایر در یک سال گذشته نگاه جدیتری به دنیای ارزهای دیجیتال داشته و حالا سرمایهگذاری خود را افزایش داده است. این شرکت همچنین در اسناد خود اعلام کرده که بیش از 3 میلیارد دلار از سهامش در ویزا و مسترکارت را واگذار کرده است.
همچنین ایلان ماسک در پاسخ به توییت کاربری که نوشته بود ثروت او حالا از مجموع دارایی وارن بافت و بیل گیتس بیشتر شده، گفت اگر بافت میخواهد ثروت خود را افزایش دهد بهتر است در تسلا سرمایهگذاری کند. ماسک که پیشتر با بافت درگیری لفظی پیدا کرده بود حالا بیش از دو برابر او سرمایه دارد.
یکی از کاربران توییتر اخیرا در پستی یادآور شد که دارایی ماسک حالا از مجموع ثروت بافت و گیتس بیشتر شده است. مدیرعامل تسلا در واکنش به این توییت در پستی تمسخرآمیز نوشت: «شاید بهتر باشد بافت سهام تسلا را بخرد.» ثروت ماسک هماکنون به ۲۳۶ میلیارد دلار میرسد در حالی که وارن بافت ۱۰۳ میلیارد و بیل گیتس ۱۳۰ میلیارد دلار سرمایه دارند.
ماسک بدون شک انتظار ندارد که بافت سهام تسلا را بخرد، چون مدیرعامل «برکشایر هتوی» فقط در شرکتهایی سرمایهگذاری میکند که کسب و کار آنها را بفهمد. ارزش بازار تسلا از ابتدای سال ۲۰۲۰ حدود ۱۰ برابر شده و ثروت مدیرعامل آن را به شکل چشمگیری افزایش داده است. این شرکت سرمایهگذاریهای بزرگی روی هوش مصنوعی و بیت کوین انجام داده است.
ایلان ماسک قبلا هم کشمکشهایی با بافت ۹۱ ساله داشت. او بهتازگی پیشنهاد برکشایر هتوی در ساخت ۱۰ نیروگاه گاز طبیعی در ایالت تگزاس آمریکا برای مقابله با قطعی برق بعدی را نادیده گرفت. مدیرعامل تسلا پیشتر اذعان کرده بود که طرفدار تفکر بافت نیست.
ماسک در سال ۲۰۱۸ ایده «خندق اقتصادی» بافت را «ضایع» خواند. خندق اقتصادی به برتریهای رقابتی یک شرکت با توجه به مؤلفههایی مثل محبوبیت برند یا فناوریهای پتنت شده اشاره دارد. مدیرعامل تسلا مدعی بود که مهمترین فاکتور برای تعیین قدرت رقابت یک شرکت سرعت نوآوری آن است.
بافت در جلسه سالانه سهامداران برکشایر با اشاره به هزینههای پایین Geico و وفاداری مشتریان به برندهایی مثل کوکاکولا و اسنیکرز از ایده خود دفاع کرد. او با اشاره به شرکت See’s Candies متعلق به برکشایر گفت: «ممکن است ایلان در برخی حوزهها شرایط را تغییر داده باشد، ولی فکر نمیکنم بخواهد در بازار شکلات مقابل ما قرار بگیرد.» ولی ماسک در جواب به شوخی نوشته بود که میخواهد یک شرکت شکلاتفروشی راه بیندازد.
World of Words
منبع: sec
دیدگاه خود را در میان بگذارید